Helyszín-módosítások a megyeegyben

A forduló minden meccsét megtartják, de nem az eredetileg kiírt helyszínen – egy megyekettes meccs viszont elmarad.

Továbbra is úgy tűnik, a legtöbb helyen lesz meccs, de például a SZVSE-pályán és a Kertész utcában nem lesz foci.

A SZVSE-Zsombó mérkőzést is (hasonlóan a Deszk-Kiskundorozsma találkozóhoz) a dorozsmai műfüves pályán játszák, méghozzá szombaton 16.30-tól, közvetlenül a Deszk-Dorozsma meccs után.

Szintén semleges helyszínen játszák le az UTC-Szentes meccset: Pálfy Zoltán együttese Algyőn fogadja Kurca-parti ellenfelét.

A megyekettőből a Tömörkény-Móraváros meccs is bekerült Szentesre, szombaton 15 órától játszanak a felek, míg a SZVSE II. – Apátfalva meccset is Kiskundorozsmán játszák, vasárnap 16 órától. Az osztály minden meccsét megrendezik, kivéve az Üllés-Csanádpalota meccset, amelyet május 16-ra (szerda, 17.00) halasztottak.

A megyeháromban viszont sorra maradnak el a meccsek: május elsejére tolták el a Szikáncs-Fábiánsebestyén, a Baktó-Csongrád III. és a Kübekháza-Földeák meccseket a Tisza-Maros csoportból, a Gyálarét-Baks találkozót május 9-én, míg a Mártély-Szegvár csörtét május 30-án rendezik meg – így jelen állás szerint a Tisza-Maros csoportban csupán Nagylakon lesz meccs vasárnap, ahová a Pázsit érkezik. A Homokháti csoportban egyelőre minden találkozó tartja magát, a Zákányszék-Csongrád II. meccs került át Sándorfalvára.

A megyenégyben is a Tisza-Maros csoportban akadnak problémák: április 14-re tolták el az UTC II.-Eperjes mecccset, míg a Nagymágocs II-Maroslele és a Kecskés-Szegvár II meccseket április 15-én rendezik meg.

Korábban írtuk:

Bár már a tavaszi harmadik játékhétnél járunk, mégis ez lehet az első olyan forduló, amelyet kompletten meg tudnak rendezni: két hete a nagy mennyiségű csapadék, majd az elmúlt hétvégén a havazás és a fagyos idő okozott gondokat nem csak a megyei, hanem az országos pályákon is.

Bár a héten megindult az olvadás, és a múlt héten lehullott hó már nem látható, ez mg nyomot hagyhat a hétvégén: az olvadás komoly belvizet okozhat a pályákon. Egyelőre nincs tudomásunk arról, hogy bármelyik meccs is elmaradna, egyik osztályban sem.

Az NB II-ben a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Budafok ellen lép pályára vasárnap, és még ha mély is a Grosics Akadémia centerpályájának talaja, játékra alkalmas lehet a hét utolsó napjára.

Az NB III-as csapataink közül Makó Szentlőrincre, a SZEOL pedig a Paks II.-höz látogat – míg egy megyei rangadó erre a hétvégére is jut, hiszen a HFC a Mórahalmot fogadja.

Az viszont már biztos, hogy a Deszk-Dorozsma találkozón bár a Deszk a pályaválasztó, mégis a kiskundorozsmai műfüves pályán találkoznak a felek. A Bordány-Algyő meccset is Mórahalmon rendezik, bár ennek nem az időjárás az oka, hanem a homokhátiak pályafelújítása.

A megyekettőben eddig három meccs került új helyszínre: a Mindszent-Székkutas mérkőzést Hódmezővásárhelyen, a Nagymágocs-Röszke meccset Szentesen, míg a St. Mihály-Kiszombor találkozót Sándorfalván rendezik meg.