Jól szerepelt a szegedi alközpont-válogatott Kecskeméten

A három korosztály válogatottja három éremmel térhetett haza a Hírös városból.

A Kecskeméti Regionális Utánpótlás Központ első alkalommal szervezett nemzetközi tornát az U9-es, az U10-es és az U11-es korosztályú alközponti válogatottak számára. A Szeged 2011 MUK-válogatottjai közül elsőként a legfiatalabbak léptek pályára, akik elsőként végeztek csoportjukban, majd az elődöntőben a szolnoki fiatalok következtek, ám Király Dávid tanítványai ezt az akadályt is sikerrel vették, így az FK Veternik ellen játszhatták a döntőt. A szerbiai ellenféllel szemben már a csoportkörben is találkoztak a fiúk, és hasonlóan az ott lejátszott meccshez, a döntőben is rangos ellenfélnek bizonyult a gárda. A rendes játékidő nem hozott gólt, így büntetők döntöttek a győztesről – ezek során a mieink lába nem remegett meg, így sikerült megnyerni a színvonalas tornát. Egyéni elismerést is hazahozhattunk, hiszen a büntetőpárbaj során tizenegyest hárított Jakab Mátyást választották a legjobb kapusnak. – írja a szeged2011.hu.

Az U9-esek eredményei:

FK Veternik (SRB) – Szeged 2011 MUK 2:2
Szeged 2011 MUK – Ceglédi VSE MUK 3:2
Szeged 2011 MUK – Szilády RFC MUK 3:1
Szolnoki MÁV MUK – Szeged 2011 MUK 1:2
Szeged 2011 MUK – FK Veternik 0:0 (büntetőkkel 3:1)

Király Dávid: – Úgy gondolom, egy nagyon színvonalas nemzetközi tornán vehettünk részt. Ezúton szeretném megköszönni a kecskemétieknek a nagyszerű szervezést és a válogatottban résztvevő játékosok egyesületeinek, hogy biztosították a gyerekek részvételét. Az egész tornán kiélezett, jó iramú mérkőzéseket játszhattunk, ami rendkívül jól szolgálja a gyerekek fejlődését. Ezen út mentén kell haladnunk tovább, a tiszakécskei téli torna után itt az újabb visszajelzés, hogy összefogással és minőségi munkával komoly sikereket érhet el a szegedi labdarúgás!

Az egyel idősebbek, a 2008-asok is csoportelsőként zárták a torna első felét, majd az elődöntőben itt is a Szolnok következett. A fináléban itt a házigazda Kecskemét volt az ellenfél, ám itt nem sikerült a tornagyőzelem – egy egyéni elismerés itt is összejött, hiszen az egész tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtó Gégény Petrát választották a legjobb játékosnak.

Az U10-esek eredményei:

ODR Petrovaradin Novi Sad (SRB) – Szeged 2011 MUK 5:2
Szeged 2011 MUK – Ceglédi VSE MUK 5:1
Szeged 2011 MUK – Szilády RFC MUK 1:0
Szolnoki MÁV MUK – Szeged 2011 MUK 0:0 (büntetőkkel 2:3)
Kecskeméti TE-KLC MUK – Szeged 2011 MUK 3:0

Szilágyi Zsolt: – Teljes mértékben elégedett vagyok a srácokkal, hiszen nagyon nagy motiváltsággal és akarattal vetették bele magukat a küzdelmekbe. Erős és fegyelmezett csapatokkal játszhattunk, ami nagy izgalmakat hozott. Talán a végére fejben egy kicsit elfáradtunk, ami a játékunkat is megzavarta. Nagyon hasznosnak vélem az ilyen típusú tornákat, mert úgy gondolom, a gyerekek ilyen körülmények között, ilyen csapatok ellen kapják meg azt a fajta impulzust, amivel igazán megtapasztalhatják azt, hogy miről is szól a labdarúgás! Külön öröm számomra, hogy három korosztályunkban is döntőzhettünk! Gratulálok a csapatnak!

A Kovács Péter által irányított U11-es gárdára is hasonlóan erős csapatok vártak, ám a srácok végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, egészen a döntőig menetelkte, ahol szintén nem találtak legyőzőre. Így az U9-es válogatott mellett az U11-es is aranyérmet szerzett – ebben a korosztályban pedig Mádi Szabolcs hazahozta a gólkirályi címet is!

Az U11-esek eredményei:

FK Spartak Subotica – Szeged 2011 MUK 0:1
Szeged 2011 MUK – Ceglédi VSE MUK 5:2
Szeged 2011 MUK – Szilády RFC MUK 3:1
Kecskeméti TE-KLC MUK – Szeged 2011 MUK 0:1
Szeged 2011 MUK – FK Spartak Subotica 0:0 (büntetőkkel 2:1)

Kovács Péter: – Igazi ünnep volt ez a torna a gyermeklabdarúgás számára, amelyen kiváló körülmények között, nagyszerű szervezés mellett magas színvonalú mérkőzéseket játszottunk. Ami az egész nap folyamán igazán tetszett, az a bátor és kezdeményező játék, amelyet a nagyobb nyomás és stresszhelyzet esetén sem adtak fel a gyerekek. Köszönöm a munkájukat a résztvevő gyerekek edzőinek, továbbá köszönöm az egyesületeknek, hogy elengedték játékosaikat erre a kitűnő tornára. Azt gondolom, hogy mindenki nagyszerű élménnyel gazdagodott!

Majó Ádám, a Szeged 2011 alközpont vezetője elmondta, egy nagyszerűen megszervezett tornán gyűlhettek össze a régió legügyesebb futballpalántái Kecskeméten – egyúttal külön gratulált Szabó Tibornak és kollégáinak a rendezéshez, valamint a torna lebonyolításához. – . Úgy gondolom, legyen szó akár szakemberről, szülőről vagy tornán részt vevő játékosról, egy igen magas színvonalú labdarúgó eseményen vehettünk részt, ahol mindenki rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodhatott. Szegedi szemszögből nézve külön öröm számomra, hogy a Szeged 2011 Alközpont játékosai mind a három korosztályban megfeleltek ennek a magas színvonalnak, és az U9-10-11-es korosztályban is a döntőig jutottak! Másfél évvel ezelőtt kezdtünk el egy tudatos, fokozatos építkezést az összefogás jegyében Szegeden (Szeged 2011, DAFC, SZVSE, RTE, Tápé-Főnix, USE és FK Szeged), melynek az egyik legfontosabb része, hogy a Szeged 2011 sportolóinak épülő Szegedi Ifjúsági Centrumban minél több tehetséges gyermek futballozhasson, sportolhasson.

Célunk továbbra is az, hogy a Szeged 2011 Alközpont összegyűjtse a szegedi és környékbeli tehetségeket, és a lehető legmagasabb színvonalon biztosítsuk számukra a fejlődést. Azt szeretnénk, hogy Szegeden, a szegedi stadion, szegedi és környékbeli játékosokkal teljen meg, utánpótlás és felnőtt szinten egyaránt. Az, hogy jó úton járunk-e, úgy gondolom, hogy most már szemmel látható és kézzel fogható! Egyértelmű, hogy Szeged és Csongrád megye zászlóshajója a Szeged 2011 Sportszolgáltató Kft! Remélem, hogy az összefogás és a tehetséggondozás jegyében minél többen belátják ennek a munkának a lényegét és jelentőségét, és bővülni fog a szakmailag fejlődni akaró egyesületek és szakemberek köre! Köszönöm kollégáimnak azt a rengeteg és alázatos munkát, energiát, amit belefektettek abba, hogy jelenleg itt tartsunk! Külön köszönet a felkészítő edzőknek, Király Dávidnak, Hacker Bencének, Simon Róbertnek, Szilágyi Zsoltnak, Kovács Péternek és Vágó Mihálynak! Nélkülük nem sikerülhetett volna! Hajrá Szeged! Hajrá Szeged 2011! Hajrá magyar labdarúgás – zárta Majó Ádám.

Herceg Ferenc, az MLSZ Regionális szakmai vezetője a torna kapcsán elmondta, a Kecskeméti Régiós Központ három olyan korosztálynak szervezett egy nagyon komoly nemzetközi tornát, ahol talán még nincs minden elrontva, és a mi gyerekeink is megközelítik a nemzetközi szintet. – Magas színvonalú mérkőzéseket láttam, ahol látszott a tudatosság, minden csapat fel volt készítve erre a megmérettetésre. Az ilyen tornákon soha nem az eredményt nézem, sokkal fontosabb a mutatott játék. Ezen a tornán is tökéletesen látszott, hogy Szegeden jó irányba mennek a dolgok. A gyerekek képzettek voltak és mindhárom korosztályban kiemelkedtek a mezőnyből. Remélem hogy ez még csak a kezdet, és a jövőben a javuló infrastrukturális körülmények és a tervszerű, tudatos munka meghozza gyümölcsét – tette hozzá Herceg Ferenc.

Fotó forrása: szeged2011.hu