Megye I tabella megtekintése

Kapusát veszítette az őszi bajnok

Ha nem is elvárás, de szeretnék megnyerni a bajnokságot a tavaszra új edzővel felálló csongrádiak.

A pályán kívül veszítette el a tavalyi bajnoki címet a Csongrád-Kunság Aszfalt SE, amely csupán azért nem örülhetett az előző kiírásban aranyéremnek, mert jogosulatlan játék miatt 4 pontot levontak a csapattól, így a Makó lett a bajnok. Nem könnyű kiheverni a történteket, ezt erősítette meg a klub elnöke is, aki egy közel sem problémamentes őszről számolt be, annak ellenére, hogy féltávnál első helyen áll a Csongrád.

– Az egész őszi idényt befolyásolták a tavasszal történtek, a pontlevonás, és az elbukott bajnoki cím. Nyáron új erővel és új szponzorral, kicsit a csapatot felfrissítve futottunk neki az idénynek. Gondjainkat tetézte az edzőváltás, Szűcs Róbert kiváló munkát végzett, de nem gördítettünk akadályt a távozása elé. Köszönöm Borbás Zsolt munkáját is, mert egy hálátlan feladatot kapott, sok problémával kellett szembenéznie. Nem volt mindig jó a játékunk, a fejekben és a lelkekben ott voltak még a tavaszi események, de nem csak a játékosokat, a vezetőket is megviselte az ügy. – összegzett a delmagyar.hu-nak Kiss István, a Csongrád elnöke.

Az őszi bajnok vezetője hozzátette, szeretnék megnyerni a bajnokságot, ehhez pedig egy tapasztaltabb trénerre volt szükségük, amit Paksi Péter személyében meg is találtak. – Szó sincs arról, hogy kötelező lenne az aranyérem, nem dől össze a világ, ha nem sikerül, de ez a célunk. Bár az egyesület többi csapata és részlege is jól működik, rendben van az utánpótlásunk, de 2017 egy fekete év volt számunkra. – mondta a klubelnök, aki azt is megemlítette, hogy a mérkőzésreke rendre nagy létszámban kilátogató csongrádi szurkolókat is szeretnék kiszolgálni.

Előbb azonban a kapuskérdést kell orvosolnia a Csongrádnak, ugyanis Oroszi Tibor a Kiskunfélegyházánál folytatja a pályafutását, a keretből pedig vele tart Huszka Milán is – a Csongrád két-három meghatározó játékost szeretne szerződtetni a tél folyamán. A csapat lejátszotta első felkészülési mérkőzését is, ahol az NB III-as HFC-től 5-2-re kapott ki, legközelebb a Békés megyei I. osztályú Orosházi Rákóczit fogadják Budai Bálinték.

A Csongrád-Kunság Aszfalt felkészülési programja:
Január 27., szombat 11.00 Csongrád-Orosházi Rákóczi Vasas SE. Január 31., szerda 18.00 Csongrád-Nagyszénás. Február 7., szerda 17.30 Csongrád-Szarvas. Február 10., szombat 11.00 Csongrád-Méhkerék. Február 14., szerda 18.15 Csongrád-Kiskunfélegyháza.

Fotó forrása: Kovács Ferenc / szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7