Két megyeivel a soraiban győzött az U16-os válogatott

Török Kevin és Vaits Marcell kapott szerepet az írek elleni felkészülési meccsen.

Győztes tétmérkőzéssel kezdődött az év a magyar U16-os labdarúgó-válogatott számára: Preisinger Sándor csapatában két, Csongrád megyéből indult játékos kapott játéklehetőséget. A kapuban a Puskás Akadémiában védő, oda a Hódmezővásárhelyi FC-ből szerződött Vaits Marcell állt, előtte a védelemben pedig a L-IT-SZEAC-tól a Budapest Honvédhoz került védő, Török Kevin játszott.

A fiúk végül 3-2-re nyertek az írek ellen a Telkiben megrendezett mérkőzésen.

Hatvan percig taktikusan, jól fociztunk, de a második félidőben visszaesett a játékunk, és ezt kíméletlenül kihasználták az írek. A csapat mentális erejét mutatja, hogy ezek után újítani tudtunk, és az utolsó percben megnyertük a meccset. Abból a szempontból fontos a győzelem, hogy önbizalomban, mentális téren erősödik vele a csapat, amire szükség is van az őszi Eb-selejtezők előtt – nyilatkozta a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Írország 3-2 (1-0)
Magyarország: Vaits Marcell – Godányi Dominik, Posztobányi Patrik, Török Kevin, Bekker Roland – Kata Mihály (Németh András, 41.), Ominger Gergő, Mester Csaba (Buna Gábor, 56.) – Zuigéber Ákos, Molnár Rajmund (Burzi Alex, 41.), László Dávid (Komáromi György, 41.)
Magyar gólszerző: Zuigeber a 26., Komáromi a 42., Németh a 80. percben

Török Kevin (felső sor, balról a harmadik) és Vaits Marcell (sárgában) válogatott meccset játszhatott. (fotó: mlsz.hu)

Fotó forrása: mlsz.hu