Két szegedivel a soraiban nyert az U16-os válogatott

Két szegedivel a soraiban nyert az U16-os válogatott

A St. Mihály két futballistája lépett pályára a lengyelek ellen.

A 2002. január 1. után született játékosokból álló női U17-es válogatottunk ősszel próbálja meg kiharcolni a továbbjutást az Európa-bajnoki selejtezőben, a tétmeccsekre való felkészülés most egy finnországi UEFA-tornával kezdődött meg a csapat számára. A mieink hivatalosan egyelőre U16-os válogatottként szerepelnek Finnországban, de a keretből többen idén is tagjai voltak az U17-es csapatnak, sőt volt, aki már a tavaly tavasszal rendezett elitkörben pályára lépett Schumi Dorottya szövetségi edző együttesében. – írja az MLSZ honlapja.

A cspatban szerepet kapott a St. Mihály két játékosa, Török Lilla és Mocsári Nikolett – előbbi játékos ráadásul csereként beállva duplázni tudott a találkozón.

 A magyar válogatott csütörtökön a finnek, szombaton az ukránok ellen lép pályára.

Lengyelország-Magyarország 3–6 (2–2)
Magyarország: Szabó Nikolett – Németh Zsófia (Török Lilla, 41.), Fördős Beatrix (Pálmai Eszter, 73.), Ott Eszter, Pápai Emőke, Vojnity Nóra – Stefán Bernadett, Papp Luca, Katona Vanda, Székely Zsuzsanna (Róth Rebeka, 41.) – Nagy Vanessza (Csizmadia Zsófia, 73.)
Magyar gólszerzők: Nagy Vanessza (4), Török Lilla (2)

Jóval nehezebb meccs volt ez, mint amit a végeredmény sugallhat, a védelmünk nem volt igazán stabil, hibáinkat a meccs elején kihasználta az ellenfél – mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. – Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen új kerettel, kétgólos hátrányból kellett visszajönnünk a meccsbe, de Nagy Vanessza szenzációsan játszott, négy góljával kulcsszerepet vállalt abban, hogy fordítani tudjunk. A lányok nagy erőket mozgósítottak, hogy megnyerjék ezt a mérkőzést, ezért jár nekik a dicséret, de az is látszik, hogy sok munka vár ránk az őszi tétmeccsekig, mert a fiatalabbak, a 2003-as korosztály belépésével még jelentős különbségek vannak csapaton belül a játékosok között.

Fotó forrása: mlsz.hu