Kezdődik a Junior Sport csatája az NB II-ért

Ma 18 órától Nyírbátorban lép pályára a szegedi együttes.

Hosszú szünet után jöhet a rájátszás a regionális futsal-bajnokságokban: a csongrádi régiót megnyerő FC Junior Sport az NB II-es tagságért a Nyírbátorral csap össze – a párharc első meccsét ma 18 órától rendezik Nyírbátorban, a visszavágóra pedig pünkösd hétfőn, május 21-én 19 órától kerül sor.

A szegediek utoljára március 19-én léptek pályára, azaz közel két hónapos pauza után játszanak újra tétmeccset: méghozzá olyan találkozók várnak Rutai Balázsékra, amelyre egész évben vártak, hiszen a Junior Sport mindenképpen szeretne az NB II-ben szerepelni a következő idényben. A Nyírbátor magját a tavalyi Nírgyulaj II. tagjai alkotják, akik megyei bajnokságokban szerepeltek, őket egészíti ki pár baktai és Nyírbátor környéki játékos a szegediek ellenfele számára április 9-én zárult a bajnokság, amelyet hat pontos előnnyel nyert meg a szabolcsi gárda: 22 alapszakaszbeli találkozóján 20 győzelem mellett két vereséget számlált a Nyírbátor – amely odahaza makulátlan mérleggel zárta a bajnokságot, mind a tizenegy találkozóját megnyerte.

– Természetesen mi sem örültünk az ilyen hosszú szünetnek, hiszen március kozepén játszottunk utoljára bajnokit, de voltak olyan NB3-as csoportok, ahol 16 csapattal indult el a regionális bajnokság, igy azok április második felében értek véget. Ezt az időt az osztályzóra való felkészülésre szántuk, heti 2-3 edzéssel és edzőmérkőzéssel próbáltuk tűzben tartani a játékosokat – mondta a csfoci.hu-nak Tombácz Róbert, a Junior Sport edzője.

Hozzátette, jobban örült volna, ha a két pesti együttes, a Maglód és a Kistarcsa valamelyikét kapták volna ellenfélként – hiszen a sorsoláson még a pesti régió bajnokcsapatai jöhettek volna szóba, mint lehetséges ellenfél. – Nem csupán az utazás miatt, sokkal inkább azért, mert mindkét játékoskeretet ismerem, sokak ellen még én is játszottam. Május elején volt a sorsolás, ez az idő elegendő volt arra, hogy egy-két dolgot így is megtudjunk ellenfelünkről. Tudjuk, hogy két mérkőzésen fog eldőlni a feljutás, ennek szellemében készültünk a hétfői találkozóra – fogalmazott Tombácz Róbert.

Fotó forrása: futsalszeged.hu