NB III tabella megtekintése

Ki játszik majd feszültebben a megyei derbin?

A Makónak létfontosságú lenne a három pont megszerzése, a SZEOL ugyanakkor nem tett le a minél jobb eredményről.

Megyei rangadóval folytatódik az NB III Közép csoportja, hiszen szombaton a kiesés elöl menekülő Makóhoz látogat a SZEOL SC. A hazaiak egészen remek tavaszt produkálva megteremtették maguknak az esélyt, hogy meghosszabíthassák tagságukat, míg a szegediek tavasza nem a tervek szerint alakult – viszont még közel sem tekinhető befejezettnek a SZEOL idénye.

– A hétvégi, dabasi győzelmünk nagyon fontos volt, de ezzel is csak egyetlen lépést tettünk a célunk felé. A szezon hátralevő részére a csapategység és a célunk elérése ad erőt minden játékosnak – tért ki az utóbbi hetek eredményes játékára a csapat fiatal futballistája, Sirokmán Zoltán.

A megyei derbin valódi tét már csak a Makó számára akad: a hagymavárosiaknak mindenképp szükségük van a pontokra, hiszen közel sem biztosított még jövő évi tagságuk, míg a SZEOL már csak kozmetikázhat helyezésén, de a dobogóra már nem érhet oda. – Minden rangadó nehéz. A SZEOL mar “tét” nélkül játszhatja a meccseit, mivel már nem tud kiesni és a dobogóra sincs már esélye. Nekünk a célunk, hogy jövőre is NBIII-ban tudjunk játszani. A nyomás a vendég csapaton van, mivel előrebb helyezkednek el a tabellán, a szurkolóik győzelmet várnak és ez által rajtuk lesz a teher. Nekünk csak saját magunkkal kell foglalkozni és játszani a saját játékunkat – de természetesen győzni szeretnénk szombaton – tette hozzá Sirokmán Zoltán.

Szintén nagy győzelmet könyvelhetett el a SZEOL SC is az elmúlt játéknapon: a kék-feketék az őszi bajnok Dunaújvárost fektették két vállra, ráadásul úgy, hogy az 1-0-s végeredmény nem igazán tükrözi a játék képét. Ezzel a SZEOL négy meccs után tudott újra nyerni, és nem lehet más a gárda célja, minthogy hasonló játékkal rukkoljon elő a Maros partján is.

– Valóban fontos, hogy sikerült pontot tenni egy rossz széria végére, külön öröm, hogy az őszi bajnok ellen történt és jó játékkal is párosult. A tavasszal szerzett góljaink száma nincs összhangban a kialakított helyzetek mennyiségével, az okok javításán egyfolytában dolgozunk, egyszer meg fog fordulni. Mentálisan sokat jelentett a győzelem, bízom benne, hogy a szezon végéig így is marad – mondta a SZEOL SC Facebook-oldalának Ondrejó Tamás.

A gárda középpályása hozzátette, számukra minden bajnoki egyben egy javítási lehetőség, amivel élni is szeretnének – ugyanakkor úgy érzi, nincs problémájuk a motviáltsággal. Ezeken felül a jelenlegi játékrendszerük fejlesztését is lényeges szempontnak tartja a szegediek középpályása. – Jó csapatról van szó, sokat fejlődtek, tavasszal figyelemre méltó eredményeket produkálnak. Nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, ha egységesek leszünk, és azt játsszuk, amiben erősek vagyunk az az eredményben is meg fog mutatkozni – zárta Ondrejó Tamás.

A Makó-SZEOL SC mérkőzés szombaton 17.30-kor kezdődik, a találkozóról élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a csfoci.hu.

Fotó forrása: delmagyar.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14