NB III tabella megtekintése

Közel állt a győzelemhez a Makó Dunaújvárosban

A legvégén kapott góllal bukott két pontot a Maros-parti együttes.

Két hete a Tiszakécske dolgát is alaposan megnehezítette a Makó, amely hasonló tettre készült szombaton este Dunaújvárosban is. Kevés helyzetet hozott az első félidő, egy-egy távoli átlövés után bosszankodhattak a felek, majd fél óra elteltével először volt szükség Füstös kapusra, aki Karacs lövését hárította. Nem sokkal később Molnár János szabadrúgásánál kellett tornáznia Vaszócsiknak, azonban az első 45 perc nem hozott gólt.

Nem úgy a második játékrész, amelybe kicsit belealudt a Makó: még két perc sem telt el, amikor a Csehi által lekészített labdát Dobos helyezte Füstös kapujába belsővel. Nem sokáig volt azonban hátrányban a hagymavárosi gárda, mivel Széll Kristóf szabadrúgása megviccelte a hazaiak kapusát, akinek a hóna alatt becsúszott Széll lövése. Úgy tűnt, a három pontot is megszerezheti a Makó, a felpörgött meccsből végül a vendégek jöttek ki jobban, mert egy felívelt labdára a csereként beállt Gémes csapott le, és lőtte kapásból a labdát az újvárosi kapuba – ekkor pedig már csak négy perc volt hátra a meccsből. A végeredmény azonban a 90. percben alakult ki, miután nem lépett ki a hazai támadóra a makói védelem, így tisztán tudták megjátszani Dobost, bár Sirokmán szerencsétlenül elsült felszabadítása is kellett a gólhoz, hiszen pont Dobosra rúgta a labdát, akinek így már nem volt nehéz dolga. A legvégén ugyan még nem telt a játékvezető által jelzett négy perc, de a sporttás lefújta a meccset – mindez azért érdekes, mert a felezőnél három makói is vezethette volna a teljesen rendezetlen hazai védelemre a labdát, azonban erre a támadásra már nem adott időt Horváth sporttárs.

Szomorú így sem lehet a Makó, hiszen egy élcsapat otthonából tudott elhozni egy pontot, így 22 egység áll a neve mellett – legközelebb pedig Pécsre utaznak Juhász Györgyék.

NB III Közép csoport, 24. forduló

Dunaújváros – Makói FC 2-2 (0-0)
Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Horváth Máté (Csóra Szabolcs, Sinkovicz Dániel).
Dunaújváros: Vaszócsik – Kovács G., Karacs (Szepessy, 64′), Csehi, Dobos Á., Dorogi, Tóth Ti., (Zvara, 79′), Király B., Tóth Á., Barna, Pál. Edző: Dobos Barna.
Makó: Füstös – Kasuba, Lipták Á., Sirokmán, Juhász Gy. – Mezei (Gémes, 58′), Gilinger (Bánóczki, 58′), Tóth T. 6 (Vajna M., 66′), Molnár J., Széll K., Babolek. Edző: Méhes Tibor.
Gól: Dobos Á. (47′, 90′) ill. Széll K. (59′), Gémes (86′).

Méhes Tibor: – A második félidőben tizennégy emberrel játszott a Dunaújváros. A meccs előtt aláírtam volna a döntetlent, így nem. A játék képe alapján reális az iksz, így viszont nehezen emésztem meg.

Fotó forrása: dunaujvaros.com

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14