NB II tabella megtekintése

Kulcsmeccs vár a Szeged-Grosicsra

Mindössze két pontra áll a kieső helytől a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II-ben, vasárnap pedig a hasonló helyzetben lévő Siófok vendégei lesznek Germán Tamásék.

Nem a legszebb heteket éli a Szeged 2011-Grosics Akadémia: a csapat az elmúlt kilenc mérkőzésén mindössze két pontot szerzett, a maradék hét találkozót elveszítette. A pocsék eredménysorozat következtében alaposan visszacsúszott a tabellán a gárda, amely 17 fordulót követően 17 egységgel áll a táblázat 15. helyén – a következő játéknapon pedig az a Siófok vár az együttesre, amely két hellyel, de csak két ponttal áll mögötte, így nem erész kijelentés, hogy akár a telet is meghatározó meccs vár a Szeged-Grosicsra a Balaton-partján. A Siófok ráadásul két győztes meccsel a háta mögött várhatja a vasárnapi meccset, hiszen az előző fordulóban nyerni tudott a Kazincbarcika vendégeként, előtte pedig a Soroksár hagyta a magyar tenger fővárosában a pontokat – de ugyanígy járt már a szezonban a magas célokért küzdő Nyíregyháza is. A Szeged-Grosics ugyan bíztatóan játszott a Kisvárda ellen is, de nem élt az adódó lehetőségeivel, ezt pedig kőkeményen büntette a feljutás egyik várományosa – van tehát recept a szegediek előtt!

– Mint mindegyik, ez is egy nagyon fontos mérkőzés lesz, pláne annak tükrében, hogy az utóbbi időben nem sikerült mérkőzést nyernünk, ennek következtében visszafelé is kell tekintgetnünk. Nem ezt szerettük volna, mert úgy gondoltam, hogy a középmezőny elejére odaérhetünk. Bízom benne, hogy egy olyan teljesítménnyel rukkolunk elő a Balaton partján, mint Győrben vagy a ZTE ellen, viszont ehhez fontos lenne az, hogy sokkal koncentráltabbak legyünk. A Kisvárda ellen a 41. percben került először a kapunkhoz az ellenfél, és az is a mi hibánkból történt, addig nekünk voltak olyan lehetőségeink, amelyekből gólt szerezhettünk volna. Ez a legnagyobb problémánk, hogy nem tudjuk góllal befejezni az akcióinkat, ezt mutatja az is, hogy az elmúlt kilenc meccsünkön a jobb és a balhátvédünk szerzett gólt. Ezt kell orvosolnunk a tél folyamán, olyan játékosokat kell igazolnunk, akik az előrejátékban tudnak hasznosak lenni. Nem vernek meg nagyon bennünket, egy-két meccset leszámítva mindegyikben benne volt a pontszerzés lehetősége. Külön sajnálom a Mosonmagyaróvár elleni meccset, mert az a győzelem nagy lökést adhatott volna a csapatnak – fogalmazott Supka Attila, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője.

A vasárnapi akár egy igen feszült meccs is lehet, hiszen amennyiben a Siófok nyerni tud, akkor eltávolodhat a veszélyes zónától, amennyiben viszont a Tisza-partiak nem törik meg rossz szériájukat, akár roppant közel is kerülhetnek a kieső pozíciókhoz.

– Ez egy játék, itt nem szabad feszültnek lenni. Aki remegő lábbak fut ki a pályára, az alkalmatlan a futballra. Láthatják a játékosok, hogy abban az időszakban, amikor azt csinálják, amit megbeszélünk, bátran letámadunk, akkor jobban megy. Amikor ezt nem csináltuk, akkor felhozzuk saját magunkra az ellenfelet, a játékunk mindig akkor volt jó, amikor agresszívak voltunk és letámadtunk, ezekből tudtunk helyzeteket teremteni – válaszolta Supka Attila.

A Szeged-Grosics mestere nem számíthat a sérült Tóth Gábor, Hegedűs Martin és Mihai Nicorec játékára, hozzájuk a Kisvárda ellen a szünetben szintén sérülés miatt lecserélt Coroian Andrei csatlakozott, Achim Ádám betegség miatt hagyott ki edzéseket. A találkozót vasárnap élőben közvetítjük a csfoci.hu-n!

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB II

#Csapat nevePont
1.DVSC80
2.VASAS FC79
3.GYIRMÓT FC GYŐR78
4.PMFC64
5.FC AJKA62
6.BUDAÖRS59
7.SZOLNOKI MÁV FC57
8.SOROKSÁR SC57
9.SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA56
10.NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC55
11.SZOMBATHELYI HALADÁS54
12.WKW ETO FC GYŐR46
13.BFC SIÓFOK45
14.BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE44
15.DOROGI FC44
16.SZENTLŐRINC42
17.AQVITAL FC CSÁKVÁR38
18.KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC33
19.KOLORCITY KAZINCBARCIKA33
20.DEAC23