Megkezdi a kupát a Szeged-Csanád GA

Egy vármegyei csapatunk lesz érdekelt a Mol Magyar kupa 3. fordulójában.

Immáron az NB I.-es és NB II.-es csapatok is bekapcsolódnak a Mol magyar kupa küzdelmeibe: Csongrád-Csanád vármegyét a harmadik fordulóban csak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia képviseli, miután az Algyő, az SZVSE, az FK 1899 Szeged, a Makó, a Tiszasziget és a Hódmezővásárhelyi FC is búcsúzott az előző két forduló során.

A harmadik fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a vármegyei I. osztályban érdekelt Baja vendége lesz szombaton 15 órától. A bajaiak eddig négy forduló alatt két pontot szereztek saját bajnokságukban, legutóbb Kiskőrösön szenvedtek 2–0-ás vereséget. A kupában eddig a BLSZ I.-es XV. Kerületi Issimót (2-1), valamint az NB III.-as Dabast (4-3) győzték le hazai pályán.

A szombaton 15 órától kezdődő mérkőzésen a tét a legjobb 32 közé jutás lesz, a továbbjutás pedig egy mérkőzésen dől el – amennyiben döntetlent hozna a 90 perc, akkor hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.

Ezen a héten elsősorban az állóképességünkön és a futások intenzitásán dolgoztunk, továbbá finomhangoltuk a játékunk szervezettségét. A Baja elleni mérkőzés egy tökéletes teszt lesz számunkra és egyben egy kiváló alkalom néhány játékosoknak, aki korábban kevesebb játéklehetőséget kapott. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem fontos nekünk ez a meccs, épp ellenkezőleg! Minden játékosunkra a legmagasabb szinten van szükségünk, ezért szeretnénk pontos képet kapni róluk – nyilatkozta a klub honlapján Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

(fotó: Gémes Sándor)