Megyei hétvége a profi osztályokban

Sajnos többen is búcsúzni kényszerültek.

A Kispesten 3-1-s vereséget szenvedő Vasasban kezdőként lépett pályára Ádám Martin, míg Laczkó Zsolt a kispadon foglalt helyet, Szivacski Donát pedig keretben sem volt. A Vasas vereségével búcsúzott az NB I-től – meglátjuk, a megyei labdarúgóknak merre vezet a sorsuk.

Zsótér Donát nem csak kupagyőzelmet, hanem bronzérmet is ünnepelhet, hiszen csapatával 2-1-re legyőzte a a Debrecent (amelyben Sós Bence a 60. percben szállt be), a Tisza Volán nevelése pedig 77 percet tölthetett a pályán az Újpestben. Kecskés Tamás végigjátszotta a meccset, ám a Pakssal vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában. (1-0) A Fradiban szintén végig a pályán volt Batik Bence, ám mint a csfoci.hu is beszámolt róla, a védő minden bizonnyal távozik a bajnokságban második helyen végzett zöld-fehérektől. A bent maradást végül elérő Diósgyőrben kezdőként végigjátszotta a meccset Forgács Dávid (2-1 a Videoton ellen).

Az NB II-ben a Zalaegerszegen 4-0-s vereséget szenvedett Mosonmagyaróvárban végig játszott Vágó Levente, ám a meccsen összehozott egy tizenegyest a ZTE-nek. A Sopront kiütő (5-0) Kisvárdában a kispadon ült Molnár F. Tamás, míg a Siófokon vereséget szenvedett MTK-ban (1-0) Nagy Zsombor és Hrepka Ádám is végigjátszotta a meccset. A kispadról nézte végig az utolsó meccset a Kazincbarcikában Orovecz Ádám, csapata 2-1-re kikapott Cegléden, de bent maradt az NB II-ben, és szintén pont nélkül, viszon bronzéremmel zárt a Békéscsabával Dlusztus András és Szélpál Norbert – ám előbbi labdarúgót kiállították a 68. percben. Végig játszott a Dorogot 1-0-ra legyőző Vácban Búrány Zoltán, Gréczi Gábor viszont nem kapott szerepet a Nyíregyházában, csapata pedig kikapott Szolnokon (1-0). Völgyi Dániel is 90 percet töltött a pályán az ETO-ban, ám elveszítették a városi rangadót a Gyirmót ellen. (1-3).

Fotó forrása: ujpestfc.hu