Nem tudták megállítani Dániát Vágó Fannyék

Ugyan vezetett a magyar női válogatott, de végül kikapott Dániában.Női A-válogatottunk kedden idegenben, a dániai Viborgban lépett pályára vb-selejtezőn az Eb-ezüstérmes hazaiak ellen. Az első félidőben vezetett, és kiváló játékot mutatott be Markó Edina csapata, amely végül 5–1-es vereséget szenvedett. – írja a meccsről az mlsz.hu. A találkozón végig a pályán volt Vágó Fanny, a Tisza Volánból indult válogatott kiválóság.

A mérkőzés aztán úgy indult, hogy a lányok megmutatták: mindent megtesznek a jó eredmény érdekében. Játékunkkal sikerült meglepni a házigazdákat, és a válogatott még a vezetést is megszerezte: Csiszár passza után Jakabfi lőtt a dánok hálójába a 24. percben (0–1). 

Az első félidő utolsó percéig nem is változott a játék képe: a magyar csapat nagyon szervezett játékot mutatott, de emellett nem adta fel a támadásépítés lehetőségét sem. Ekkor azonban kétszer is villant a Manchester City-vel az idén Bajnokok Ligája-elődöntőig jutó Nadia Nadim, és máris 2–1-re vezetett Dánia. 

A második félidő sajnos a lehető legrosszabbul indult, a dánok szinte az első támadás utáni szögletből gólt lőttek Boye Sörensen révén, ami kissé megtörte a csapatot, és válogatottunk a második félidőben már nem tudta megismételni az első negyvenöt percben mutatott parádés teljesítményt. Az utolsó percben ráadásul megsérült a szenzációsan védő Szőcs Réka, akinek az első diagnózis szerint eltört a kisujja, és végül négygólosra nőtt a különbség a két csapat között. 

– Gratulálok a lányoknak, emelt fővel veszítettük el ezt a mérkőzést. Az első 45 percben mindent megvalósítottunk, amit gyakoroltunk, amiért jöttünk, amit szerettünk volna elérni. Persze ekkor is akadtak helyzetei a világelithez tartozó ellenfelünknek, de közel egyenrangú ellenfelei tudtuk lenni a dánoknak. A második félidőre úgy mentünk ki, hogy higgadt, okos futballal megpróbálunk igazi bravúrt elérni, de a dánokban még volt egy fokozat, hatalmas nyomás alá kerültünk, ami eldöntötte az összecsapást. A játékunk mellett annak is örülök, hogy aki akarta, otthon is tudta követni az összecsapást, és láthatta, milyen körítéssel, hogyan futballozik egy világklasszis csapat 8,000 hazai néző biztatása előtt – értékelte a vb-selejtezőt Markó Edina szövetségi kapitány. 

Dánia–Magyarország 5–1 (2–1)
Gól: Nadim (44. ,45.), Sörensen (47.), Nielsen (57.), Harder (90+4).

Magyarország: Szőcs Réka (Samu Anna 90+2.) – Papp Dóra, Turányi Lilla, Szeitl Szilva, Szabó Viktória – Csiszár Henrietta (Mosdóczi Evelin 84.), Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin (Zágor Bernadett 74.) – Jakabfi Zsanett, Vágó Fanni, Csányi Diána

Fotó forrása: mlsz.hu