Megye I tabella megtekintése

Növeli-e az előnyét az Algyő?

Megduplázhatja előnyét a listavezető a hétvégén a megyeegyben.

Péntek 19.00 FK Szeged – Deszk (az ősszel: Deszk – FK Szeged 0-1)

Alsóházi rangadó a szezon hajrájában: az FK Szeged nem tudta megismételni a HFC II. ellen nyújtott remek teljesítményét Tiszaszigeten a legutóbbi fordulóban, most viszont mindenképp a győzelemre kell játszania. Hasonló a helyzet persze a Deszknél is, a sereghajtó a legutóbbi hét meccsén egyaránt pont nélkül maradt, viszont ha valamit még szeretne ettől a szezontól, akkor azért pénteken este kell sokat tennie!

Szombat 17.00 Zsombó – Tiszasziget (az ősszel: Tiszasziget – Zsombó 8-0)

Rendre szoros meccseket játszik a Zsombó az utóbbi hetekben, de nem tud három pontot szerezni: legutóbb a rendes játékidő leteltét követően maradt pont nélkül a HFC II. vendégeként. A meccs mellett ráadásul három játékosát is elveszítette az újonc, Molnár Bertalan, Németh Tamás és Busa Gergely sem lesz bevethető a hétvégén, ez sem könnyíti a hazaiak dolgát az egyik dobogóra esélyes gárda ellen. A Tiszaszigetnek ahhoz, hogy ismét érmet szerezzen, mindenképp be kell gyűjtenie a három pontot – kérdés, a Zsombóban marad-e annyi energia, hogy Bernát Péter együttesét is megszorongassa, és mindez mire lesz elég szombaton?

Szombat 17.00 Szentes – Hódmezővásárhelyi FC II. (az ősszel: HFC II. – Szentes 4-3)

Nem a legjobb heteit éli a Kurca-parti együttes, amely öt hete nyeretlen – a március végén kétgólos hátrányból megfordított FK elleni találkozó óta nem tudott újra nyerni a Szentes. Sőt, a legutóbbi két meccsét rúgott gól nélkül veszítette el, a Sándorfalva elleni 3-0-s vereség pedig nem a legjobban néz ki – most viszont a liga egyik legjobb tavaszi csapata ellen kellene felállnia Bertók Gáboréknak. A HFC II.-nek is minden pontra szüksége van a dobogóhoz, bár legutóbbi idegenbeli meccsein akadt gondja az eredményességgel, de Szentesen esélyesebbként játszva bizonyára a győzelemre törnek a vásárhelyi fiatalok!

Szombat 17.00 Algyő – Sándorfalva (az ősszel: Sándorfalva-Algyő 0-1)

Nem lassít a listavezető, amelynek ugyan múlt héten megszakadt a győzelmi szériája, de ezt két újabb sikerrel feledtette: a munka ünnepén Ásotthalmon is nyerni tudott az Algyő, így tartja hárompontos előnyét a Csongrád előtt. A következő két fordulóban hasonlóan nehéz feladat előtt áll az Algyő, így a HFC II. és a Tiszasziget elleni rangadók előtt fontos lenne, hogy ezt a meccset is behúzzák az algyőiek, főképp úgy, hogy a Csongrád szabadnapos a hétvégén, így hat pontra növelheti előnyét a csapat. A Sándorfalva múlt heti sikerével az első tíz közé lépett, és vélhetően ennek megtartása lehet a céljuk – ugyanakkor Algyőn teher nélkül futballozhat Tóth János együttese.

Szombat 17.00 UTC – Szőreg (az ősszel: Szőreg-UTC 5-1)

Szoros meccsen maradt alul Ásotthalmon az UTC, amylre most viszont hatpontos meccs vár, hiszen az a Szőreg érkezik a Kertész utcába, amely egy hellyel és három ponttal előzi meg az UTC-t. A Rákóczi két remek idegenbeli eredménnyel a háta mögött érkezhet az újszegediekhez, hiszen Algyőről és Bordányból is ponttal térhetett haza, bár utóbbi meccsen az egy pont nem biztos, hogy örömmel töltötte el a szőregieket, hiszen 3-0-ra is vezettek. A Kertész utcában a legnagyobbak is meg szoktak szenvedni, így igazán kiélezett meccsre van kilátás!

Szombat 17.00 SZVSE – Ásotthalom (az ősszel: Ásotthalom-SZVSE 0-0)

A forduló rangadója a SZVSE-pályán, egyben a Vasutasok utolsó esélyének egyike azt illetően, hogy odaérjenek a dobogóra. Major László együttese a szerdán az Algyő ellen elbukott homokháti együttest fogadja, amely ráadásul két kulcsemberét is elveszítette hétvégére, hiszen Király Bencét, valamint a SZVSE mesterének fiát is kiállították az Algyő ellen. A szűk kerettel dolgozó Ásotthalom dolga nem ígérkezik könnyűnek, de egy iksszel minden bizonnyal elégedettek lennének, míg a SZVSE-nek csak a három pont lehet elfogadható.

Szombat 17.00 Bordány – Kiskundorozsma (az ősszel: Kiskundorozsma-Bordány 2-1)

Nem a legjobban sikerült az elmúlt két meccs Bordányban, hiszen az Ásotthalom-Szőreg elleni meccsekből csak egy pontot szerzett a gárda – amelynél ráadásul edzőváltás is volt, hiszen Hódi Mihály lemondott a posztról, így a Dorozsma ellen már Sádt Tamás irányítja a Foliaplastot. Öt hazai meccs vár még a Bordányra, a remények egyre halványabbak a dobogót illetően, viszont a hetedik helyét jóformán bebiztosíthatja, amennyiben legyőzi a nyolc ponttal mögötte álló Kiskundorozsmát. A dorozsmaiak nem tudtak meglepetést okozni az Algyő és a Csongrád ellen, de korábban már bizonyították, hogy képesek a jó eredményre – kérdés, a hétközi bajnoki mennyi energiát vett ki a gárdából.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7