Megye I tabella megtekintése

Nyerni megy a Bordányhoz az Algyő

A forduló rangadója előtt a két csapat egy-egy játékosát kérdeztük.

Fontos pontokat osztanak ki vasárnap Mórahalmon: az egyaránt a dobogós helyekre esélyes Bordány és az Algyő találkozóján utóbbi nagyot nyerhet, ha vissza tud vágni az őszi vereségért, a Bordány számára viszont igazán „élessé” válhat a tavasz, ha ezúttal is le tudnák győzni az algyőieket.

– Igen, közvetlenül az élmezőny mögött foglalunk helyet, ezért is lesz nagyon fontos a hétvégi meccs. Egy győzelemmel felzárkóznánk az élmezőnyhöz, ellenben egy vereséggel kicsit leszakadunk az előttünk állóktól. Egy biztos, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a megyei I. osztály egyik élcsapatával játszunk, amely évek óta az élmezőny tagja Takács Zoltán vezetésével. Az őszi meccsünkön úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk, igaz a végeredmény kicsit túlzó volt, de hál’ istennek személy szerint nekem is jól ment azon a meccsen a játék. – összegzett a találkozó előtt Gajdacsi Mátyás, a Bordány SK játékosa, aki duplázni tudott Algyőn szeptember másodikán, ezzel alaposan kivette a részét csapata 3-0-s győzelméből.

A homokhátiak szeptember 24-e óta minden meccsükön szereztek legalább egy gólt: a meccs kulcskérdése is lehet, hogy tudják-e folytatni ezt a remek sorozatukat, ebben pedig az együttes házi gólkirályára, a 18 góllal a góllövőlista második helyén álló támadóra is nagy szerep hárulhat. – Igen, nagyon fontos lesz a támadójátékunk, hiszen az Algyőnek nagyon jó védelme van, viszont előre nem érzem őket elég hatékonynak, amit a szerzett gólok száma is mutat. Mindettől függetlenül hangsúlyozom, nagyon nehéz dolgunk lesz. – zárta a 28 éves támadó.

Az Algyő viszont úgy érkezik a mórahalmi meccsre, hogy még nem játszott tétmeccset ebben a naptári évben – így rögtön egy igen fontos derbivel nyitja az évet Takács Zoltán együttese.

– Sajnos kibabrált velünk az időjárás, nagyon szerettünk volna játszani a Szőreg ellen a múlt héten, de pont előtte való napokban esett le a hó, és ráadásul rá is fagyott a pályára. Voltak ugyan betegeink, én is köztük voltam, de ilyen hosszú felkészülésünk még sosem volt. Nem sok edzőmeccset játszottunk, nagyon várjuk már az éles meccseket, érződik a labdaéhség a társaságon – fogalmazott érdeklődésünkre Kalapács Zoltán, az Algyő SK játékosa.

Hozzátette, már csak azért is várják a vasárnapi meccset, hogy visszavágjanak az ősszel elszenvedett vereségért – e mellett pedig szeretnének minél előrébb végezni a tabellán, ehhez pedig szükséges, hogy legyőzzék a Bordányt vasárnap. – Ahogy a Bordány elleni őszi meccsen, úgy az egész félévben a helyzetkihasználással volt gondunk. Bizonyos szempontból nem jött rosszul ez a plusz két hét, mert a sérültjeink gyógyulhattak. Nem az ikszért megyünk, nem lennék elégedett egy döntetlennel, mindenképpen vissza akarunk vágni az őszi vereségért! – emelte ki Kalapács Zoltán.

Az Algyő idegenben veretlen csapatként várhatja a vasárnapi rangadót, és amennyiben ez megmarad, akkor egy riválisát mindenképpen maga mögött tudja tartani – de mint Kalapács Zoltán hozzáfűzte, éppen hazai pályán nem tudták azokat a meccseket hozni, amit szerettek volna, viszont a továbbiakban is azon vannak, hogy idegenből lehetőleg mindenhonnan három ponttal térjenek haza – ez ebben a szezonban hat próbálkozásból négyszer sikerült is az Algyőnek.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7