ONLINE: NB I-es a Szent Mihály!

Feljutott az élvonalba a szegedi női labdarúgó-csapat!

Kis közjátékkal kezdődött az NB I-ért vívott párharc visszavágója, hiszen a játékvezetői hármas harmadik tagja jókora késéssel érkezett meg Pécsre – de végül elkezdték a csapatok a játékot.

A Szent Mihály igyekeztt tartani a labdát, a Pécs pedig ezzel nem igazán tudott mit kezdeni: a hazaiak előtt főképp átlövésből, vagy pontrúgásból adódott lehetőség, de komoly bravúrra nem volt szükség Schildkraut Fruzsinától. A félidő derekán Lipták Lilla csapott le egy labdára, majd tekerte el azt a pécsi kapus mellett, így már idegenben lőtt gólja is volt a Szent Mihálynak. Arról, hogy végképp formalitás legyen a hátralévő időszak, Zimányi Kovács Anikó gondoskodott, aki egy keresztlabdát átvett, majd zúdította a jobb alsóba.

A második félidőben már önfeledtebb volt a szegediek játéka, Hartmann Szabina révén többször is helyzetbe kerültek a pécsiek, de nem sikerült bevenniük a szegedi kaput – mindez pedig azt jelenti, hogy 9-1-es összesítéssel jutott fel az NB I-be a Szent Mihály, amely így a következő idényt az élvonalban kezdheti meg. Gratulálunk, lányok!

Női NB II, osztályozó az NB I-ért, visszavágó

PMFC-Keresztes Lovagok – Szent Mihály 0-2 (0-2)
Pécs, Kovácstelep sporttelep. Vezette: Kertész Zoltán (Tóth Kamilla, Németh Petra Anna).
PMFC: Varga F. – Grécs, Eigner, Derkács, Pápai (Bálint, 76.), Világos, Dudás, Bocz, Hartmann, Sajabó, Hideg. Edző: Rack Róbert.
Szent Mihály: Schildkraut (Tóth Zs., 66.) – Temesváry, Harcel, Szil, Guth (Frankó, 63.), Zimányi Kovács, Szélpál (Sasvári – a szünetben), Lipták, Kardos (Patocskai, 66.), Vass (Sávai, 66.), Pilán (Cselenák, 63.). Edző: Hódi Mihály.
Gól: Lipták L. (24.), Zimányi Kovács (40.)

Fotó forrása: St. Mihály FC / Facebook