NB III tabella megtekintése

Őszinte játék a megyei rangadón

A Mórahalom után a Makót is elkapná a HFC, míg a Maros-partiak azért lépnek pályára, hogy még egy riválisukat maguk mögött tudhassák szombatra.

Pótolják a február végéről elmaradt megyei rangadót szerdán, a Makóhoz az a Hódmezővásárhelyi FC érkezik, amely a hétvégén a Mórahalmot fektette két vállra. A két csapat őszi meccsén 2-2-s döntetlen született, ám a HFC akkori két góljának szerzője, Faggyas Milán már nem a vásárhelyieket erősíti. A mindkét csapat számára fontos meccsen a szakvezetők előzetesen támadófutballt jósoltak – ha az időjárás is visszatér a tavaszias arcához, jó időben, két támadó együttes élvezetes meccse előtt állhatunk, szerdán 14.30-tól!

Makói koncentráció

Idegenbeli győzelemmel kezdett a Makó, minekután Szentlőrincen sikerült fordítania a hagymavárosiaknak, így roppant fontos három pontot szereztek a tavaszi első fordulóban. Kulcsfontosságú pár nap várhat a makóiakra, hiszen a szerdai találkozót követően szombaton a Szekszárd érkezik Makóra, és amennyiben ezt a két meccset megnyerné a Makó, az így szerzett hat ponttal már a tizedik Szekszárd mögé felzárkózhatna a tabellán, mindez pedig biztos bennmaradást jelentene a szezon végén.

– Szentlőrincen az első félidő a miénk volt, de ahogy korábban már sokszor, most is megéltük, hogy az NB III-ban már nincs annyi lehetőségünk, mint a megyeegyben. Jobban kell koncentrálnunk, főleg a helyzetek kihasználásánál, mert ez már nem fér bele ebben az osztályban. A helyszínen néztem meg a HFC-Mórahalom mérkőzést, a Vásárhely egy masszív, stabil csapat. Ne feledjük, mi egy nappal többet pihenhetünk a szerdai meccs előtt, bár sok a betegünk és a sérültünk – jegyezte meg Méhes Tibor, a Makó edzője, akinek keretéből Tóth Imre, Bánóczki Dániel, Lipták Ákos, Sirokmán Zoltán és Babolek Zoltán is kisebb-nagyobb gondokkal küzd a szerdai mérkőzést megelőzően.

A Maros-partiak trénere elmondta, mindenképp a győzelemben gondolkoznak a HFC ellen, míg úgy véli, ellenfelük az egy ponttal sem lenne elégedetlen – de legfőképpen a befejezéseken múlhat a szerdai rangadó végkimenetele. – Nem rohanunk fejjel a falnak, de támadószellemben szeretnénk futballozni. Minél később szerezzük meg az előnyt, annál kevesebb ideje lesz a HFC-nek válaszolni – fogalmazott némi humorral Méhes Tibor.

Megragadná az esélyeket a HFC

Hasonlóan sikeresen indította a tavaszt a Hódmezővásárhelyi FC is, amely egy megyei riválist, a Mórahalmot múlta felül vasárnap, így szintén megszerezte szezonbeli harmadik sikerét. Most idegenben kellene megismételnie ezt a játékot a HFC-nek, ha pedig ez sikerül, akkor már bennmaradó helyek környékére is kormányozhatná magát a vásárhelyi együttes.

– Rengeteg edzőmérkőzést játszottunk a télen, hol kevesebb, hol több sikerrel. Úgy érzem, összeért a csapat, nagyon sokat dolgoztunk. A fizikális felkészülés mellett különös figyelmet szenteltünk a mentális dolgoknak is, ez is sokat számíthat egy ilyen meccsen. Sajnos bár kulcsszerepet szántunk Benke Bálintnak és Szekér Dávidnak, várhatóan nélkülük kell pályára lépnünk szerdán – összegzett a csfoci.hu-nak Szűcs Róbert, a HFC mestere.

A Vásárhely szinte végig tudott dominálni a Mórahalom ellen, a bátor támadójáték pedig az egyik kulcsa is lehet annak, hogy jövőre is a harmadosztály tagja lehessen a HFC. – A Csongrádnál is ezt a játékot játszattam, erre vevőek is a srácok. Ebben hiszek, nincs értelme beállnánk védekezni, hiszen ha így mégis kapunk egyet, akkor sokkal nehezebb dolgunk van a folytatásban. A csapatjátékban bízom, a télen több mint tíz gól távozott Ablonczy és Faggyas eligazolásával, nálam nem lesz olyan, hogy egy valaki lövöldözze majd a gólokat. Úgy építettük fel a játékunkat, hogy négyen-öten is odaérjünk a kapu elé, úgy látom, ezt bírjuk is erővel. Nem fogunk védekezni Makón sem, úgy számoltunk, nyolc győzelemre van szükség ahhoz, hogy bent maradjunk, ahol pedig esélyünk nyílik a győzelemre, azt meg is kell ragadnunk, mert sorban jönnek majd a nehéz meccsek – tette hozzá a HFC vezetőedzője.

Fotó forrása: Karnok Csaba / delmagyar.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14