Megye I tabella megtekintése

Rangadók sora a megyeegy 21. fordulójában

Ismét pénteken kezdődik a Csongrád megyei I. osztály fordulója.

Péntek 15.00 Hódmezővásárhelyi FC II. – UTC (az ősszel: UTC-HFC II. 3-2)

Remek tavaszt hoz eddig a HFC II., amely mind a három idei mérkőzését megnyerte, ráadásul a szabadnapját is letudta már – ennek köszönhetően beszállt a dobogós helyekért folytatott versenybe az együttes. Ahhoz, hogy oda is érjen a vásárhelyi együttes, az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernie, ősszel azonban a Kertész utcában elbukott Vinnai István együttese, így van is miért visszavágnia az UTC-nek. Pálfy Zoltán csapata fontos meccset nyert meg Zsombón, viszont ezt a teljesítményt már nem tudta átültetni a hétvégére, Algyőre – így továbbra sem dőlhet hátra, és várhatóan nem is lesz könnyű dolga nagypéntek délután.

Szombat 16.00 Kiskundorozsma – Zsombó (az ősszel: Zsombó-Kiskundorozsma: 0-0)

Jutott már „mindenből” a Dorozsma számára tavasszal: sima vereség a Tiszasziget ellen, majd magabiztos győzelem Deszken, legutóbb pedig döntetlen az FK Szegeddel szemben. Úgy tűnt, lendületbe jött az együttes, amely ha az újoncot is le tudná győzni szombaton, akkor még maradna esélye a még előkelőbb helyezés elérésére, ha viszont pontot vesztene, egyre távolabb kerülhetne az első hét csapat. A Zsombó is megjárta a mennyet és a poklot is, hiszen a múlt héten 48 óra alatt kétszer kellett pályára lépnie: előbb az UTC-től 3-1-s vezetésről szenvedett vereséget, majd az FK Szeged ellen hiába volt 2-0-s hátrányban, még a győzelemre is volt esélye a Felső Tisza-parti stadionban. Két kétarcú együttes megjósolhatatlan kimenetelű csatája előtt állunk!

Szombat 16.00 Szentes – FK Szeged (az ősszel: FK Szeged-Szentes 3-2)

Emlékezetes meccsen tudta legyőzni a Szentest az FK szeptember végén: Imre Zoltán a 90 perc letelte után, egy távoli bombával tudta megszerezni csapatának a három pontot. A diszkoszvetősök azonban ezen kívül csupán egyszer tudtak nyerni a bajnokságban, mindez hat fordulóval ez előtt történt, így nincs túl jó passzban Boldizsár Bálint együttese, amely végképp leszakadhat a középmezőnytől, ha pont nélkül marad a Kurca-partján. A Szentes két idegenbeli sikert követően az éllovasok ellen már nem tudott eredményes lenni, kikapott a SZVSE-től és a Csongrádtól is, ha viszont nem akar továbbra sem a visszapillantóval foglalkozni, akkor nyernie kell szombaton a kék-feketék ellen!

Szombat 16.00 Algyő – Csongrád (az ősszel: Csongrád-Algyő 0-0)

Hiába futballozott közel egy órát emberhátrányban az Algyő Csongrádon, értékes ponttal tudott távozni – mostanra pedig világosan látszik, milyen fontos eredmény is volt az. A két csapat között hat pont a távolság, de az Algyő két meccsel is kevesebbet játszott, így ha nyerni tudna szombaton, akkor vesztett pontok tekintetében bőven megelőzné a jelenlegi listavezetőt – na persze a Csongrád csak egy alkalommal hagyta el vesztesen a pályát, így nem ígérkezik ez könnyű feladatnak. Ugyanakkor vízválasztó meccs is lehet a szombati, mert ha Algyőről három ponttal távozna a Csongrád, akkor a két csapat között kilencre nőne a különbség, jelentősen megnehezedne ezzel Takács Zoltán együttesének helyzete, már ami az esetleges bajnoki címet illeti. Tavaly éppen Algyőn hagyta hibátlanságát a Csongrád, amely jól jött ki eddigi tavaszi meccseiből – a liga legjobb védelmét viszont nem könnyen lehet feltörni. Izgalmas 90 perc előtt állunk, amely sok mindenről dönthet a folytatás tekintetében – a találkozóról élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a csfoci.hu!

Szombat 16.00 Deszk – Szőreg (az ősszel: Szőreg-Deszk 4-0)

Egyik csapat sem tudott még nyerni a tavasszal, ám míg a Deszk esetében ez két találkozót jelent, addig a Szőreg már négy bajnokin is túl van 2018-ban. A Deszk ráadásul egy értékes döntetlent tudott játszani Ásotthalmon, amivel ha igazán sokra nem is megy, de mindenképp reményt keltő az eredmény Lehota István csapata számára – ha pedig otthon tudnák tartani a három pontot szombaton, akkor hat pontra megközelíthetnék ellenfelüket úgy, hogy két mérkőzéssel is kevesebb szerepel a nevük mellett. A Szőregnek elsősorban a védekezését kellene stabilizálni, hiszen az elmúlt három találkozón 14 gólt szedett be, ezt pedig egyelőre nem tudja kompenzálni elöl – szomszédvári rangadón bizony parázs csatára van kilátás!

Szombat 18.00 Tiszasziget – Bordány (Kiskundorozsmán – az ősszel: Bordány-Tiszasziget 0-2)

A szigetiek nem akartak kockáztatni, így közös megegyezéssel sikerült áttenni a meccset a dorozsmai műfüves pályára, ahol villanyfény kíséretében találkoznak a csapatok. A Tiszasziget reménykedhet a döntetlenben az Algyő-Csongrád mérkőzésen, és abban, hogy ezt kihasználja egy Bordány felett aratott győzelemmel – a homokhátiak eddig a rangadóikat elbukták az új évben, ennek köszönhetően lépéshátrányba kerültek, és egy újabb vereség azt jelentené, bizonyára búcsút kell intsenek dobogós reményeiktől.

Vasárnap 16.00 Sándorfalva – SZVSE (az ősszel: SZVSE-Sándorfalva 1-1)

Az ősszel meglepetésre egy pontot el tudott vinni a Vasutas-stadionból a Sándorfalva, amely ugyan nyerni tudott Szőregen, de a folytatásban kikapott a Bordánytól. Eddigi legnehezebb kihívása előtt áll Tóth János együttese, a SZVSE számára viszont csak a győzelem lehet elfogadható, mert másképp hátrányba kerül a riválisokkal szemben. Mindez persze nem ígérkezik sétagaloppnak húsvét vasárnapján.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7