Megye I tabella megtekintése

Rangadók várnak a bajnokesélyesekre

A megyeegy 27. fordulójában kemény meccs előtt áll az Algyő és a Csongrád is.

Péntek 17.30 Ásotthalom – Csongrád (az ősszel: Csongrád-Ásotthalom 0-2)

A forduló rögtön egy rangadóval indul, hiszen a bajnoki címre hajtó Csongrád Ásotthalomra látogat. A homokhátiak múlt héten tartalékosan is legyőzték a SZVSE-t, viszont a Csongrádnak úgy nőtt a hátránya, hogy nem is lépett pályára, hiszen az Algyő javára jóváírták a Szőreg elleni 1-1-re végződött meccs 3 pontját. Egyébként is roppant fontos lett volna Paksi Péter együttesének, hogy ezt a mérkőzést behúzza, így viszont nem igazán fér bele a botlás – ráadásul amennyiben bravúrt tudnak csinálni, akkor nyomást is helyezhetnének szintén nehéz meccs előtt álló Algyőre szombatra. Az Ásotthalom a Szegeden aratott sikere után továbbra is küzdhet a dobogóért – ráadásul újra számíthat a legutóbb eltiltott két kulcsjátékosára. A pénteki rangadóról élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a csfoci.hu!

Szombat 17.00 Kiskundorozsma – Sándorfalva (az ősszel: Sándorfalva-Kiskundorozsma 3-0)

Rendre megizzasztotta az élbolyba tartozó ellenfeleit a Dorozsma, ám sem az Algyő, sem a Csongrád, sem a Bordány ellen nem tudott pontot szerezni. Most egy papíron „nyerhetőbb” meccs vár rá, de hiba lenne a Sándorfalvát lebecsülnie, hiszen ellenfele múlt héten Algyőről távozott három ponttal. A két csapat éppen egymás mögött áll a tabellán, és minden bizonnyal a nyolcadik helyről dönthet ez a csata – amennyiben újabb idegenbeli pontokat zsebelne be a Sándorfalva, igen nyílttá válna kettejük külön párharca.

Szombat 17.00 Hódmezővásárhelyi FC II. – Algyő (az ősszel: Algyő-HFC II. 3-0)

A forduló másik kiemelt mérkőzése, a listavezetőre sem vár könnyű kilencven perc szombaton Vásárhelyen. A HFC fiataljai az FK-tól elszenvedett vereség óta visszataláltak a helyes útra, és zsinórban három győzelmet arattak, és annak tudatában léphetnek pályára szombaton, hogy még szorosabbá tehetik az érmekért folyó csatát – bár az egyenlet sok összetevős, hiszen ha pontot vesztene az Algyő és a Csongrád is, akkor a mögötük lévők is zárkózhatnának. Takács Zoltán együttese ebben a szezonban még nem kapott ki idegenben – sőt, legutóbbi hét idegenbeli találkozóját egyaránt megnyerte, ha folytatja ezt a sormintát, ismét egy öleset léphet a bajnoki cím felé. A meccsről élő, szöveges tudósítással jelentkezik a csfoci.hu!

Szombat 17.00 Tiszasziget – Szentes (az ősszel: Szentes-Tiszasziget 0-3)

A rangadók után a kötelezőket hozta a Tiszasziget, és a jövő heti, algyői derbi előtt is egy papíron hozható mérkőzés előtt áll. A Kurca-partiak hat meccse nyeretlenek, és most sem számítanak esélyesnek – meglepetés lenne, ha ponttal tudnának távozni a tavalyi bronzérmes otthonából!

Szombat 17.00 Deszk – Zsombó (az ősszel: Zsombó-Deszk 6-0)

Legnagyobb arányú győzelmét könyvelhette el a Zsombó az ősszel, igaz, nem „kellett” sok meccsből válogatni, hiszen ezen túl két találkozóját tudta megnyerni a liga abszolút újonca. Ugyanakkor tavasszal csupán három pontot tudtak szerezni, de ezen a téren a Deszk sem dicsekedhet nagyon. Mindkét együttes számára egy utolsó remény lehet a szombati találkozó a hajrá előtt.

Szombat 17.00 Bordány – UTC (az ősszel: UTC-Bordány 0-1)

Olyan meccset vesztett el az UTC szerdán, mint amit a Bordány ellen is még az ősszel: szoros találkozón egyetlen góllal végül alulmaradt a gárda. A homokhátiak győzelemmel indították a Sádt Tamás irányításával kezdődött korszakot, és amennyiben újabb három pontot zsebelnének be, még lenne esélyük a dobogóra – az UTC viszont a fájó szerdai vereség után egy kemény kihívás előtt áll, kérdés, mennyire törte meg a Kertész utcaiak játékkedvét az FK elleni peches vereség.

Vasárnap 17.00 Szőreg – SZVSE (az ősszel: SZVSE-Szőreg 7-0)

Négy döntetlennel a háta mögött fogadhatja a SZVSE-t a Szőreg: igaz, az Algyő ellen pályán elért ikszet minden bizonnyal nem írják jóvá egy jogosulatlan játék miatt. Ha nem figyelnek a hazaiak, még bajba is kerülhetnek a szezon végén, ezért is lehetett fájó, hogy egyiket sem tudták megnyerni ebből a négy ikszből – a SZVSE viszont egyre távolabb kerül a dobogótól, és ahhoz, hogy maradjon még halvány reménye, mindenképp nyernie kell vasárnap a Rákóczi otthonában!

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7