Rossi: tökéletes meccs kell

Szerdán Németország ellen folytatja a magyar csapat az Eb-n.

A németek elleni Eb-csoportmeccset megelőző hivatalos sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: a válogatottból mindenki nagyon szeretne bizonyítani a svájciak elleni vereség után, de ez csak akkor sikerülhet, ha száz százalékot hozunk a házigazda ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden délelőtt még Weilerben tartotta meg a németek elleni Eb-csoportmeccsre készülő férfi A-válogatottunk hivatalos edzését, kora este viszont már Stuttgartban tartott sajtótájékoztatót.

A keddi edzésre kilátogatott Tobias Paintner, a mieinket a Eb ideje alatt vendégül látó Weiler Im Allgäu polgármestere, a csapat játékosai és Marco Rossi szövetségi kapitány pedig aláírták a város emlékkönyvét. A németek elleni szerdai mérkőzést megelőző utolsó edzésen a különmunkát végző Nego Loic és Balogh Botond kivételével minden játékos edzett.

A stuttgarti sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta, csak akkor lehet esélyünk a németek ellen, ha tökéletes mérkőzést játszik a csapat.

Miután elvesztettük az első meccset, nagyon csalódottak voltunk, főleg az első félidei teljesítmény miatt. A második félidőben már jobban játszottunk, bár ott is voltak hibáink – fogalmazott a szövetségi kapitány. – A háromból két gól a mi hibánkból született, és ennek megfizettük az árát. A német válogatott a lehető legkeményebb rivális, akivel játszani lehet az Eb-n, ellenfelünk jobb nálunk, ezt ki kell mondani, ezen senki sem sértődhet meg. Tökéletes meccset kell játszanunk, mindenkinek száz százalékot kell nyújtania. Láttuk a skótok elleni mérkőzésen, hogy mire képes a német csapat, a meccs elejétől végéig dominált a skótok ellen. Tudjuk, mire számíthatunk, nagyon nehéz dolgunk lesz. Remélem, egy pontot meg tudunk kaparintani holnap, és megmaradnak a továbbjutási reményeink. Ez a német válogatott már nem ugyanaz, mint a három évvel ezelőtti, részben mások a játékosok is, és van egy nagyszerű szövetségi kapitányuk.

(mlsz.hu)