Szegedi torkokból is zúgott a „Hajrá, Szentgyörgy!”

Hétfő este a Sepsi OSK 2-0-ra megverte a Dinamo Bukarestet a román élvonal alsóházában, ezzel Eugen Neagoe csapata újabb lépést tett a bennmaradás felé. Az abszolút magyar többségű város csapatát, szegedi szurkolók is biztatták a lelátóról.

Prontvai Bence – az FK 1899 Szeged belső védője – három héttel ezelőtt, a Sándorfalva elleni bajnokin szenvedett lábujjtörést, és mivel a sérülése igen makacs, így a 23 éves játékos nem volt bevethető állapotban a hétvégén sem, azonban így is egy különleges futballélménnyel lett gazdagabb.

„Szerencse a balszerencsében, hogy éppen most vagyok sérült, hiszen így amúgy is kihagytam volna a csapatom meccsét, nem kellett külön engedély a távollétemhez. Nagyon örülök, hogy sikerült eljutnom Sepsiszentgyörgyre, ezzel kihúzhattam egy dolgot a bakancslistámról. Az atmoszféra magával ragadó volt, minden magyar embernek szívből kívánom, hogy egyszer éje át személyesen azt a hangulatot, ami egy Sepsi meccsen uralkodik” – osztotta meg velünk élményeit a hórihorgas bekk, aki hozzátette: a 650 kilométeres távolság ellenére, otthon érezte magát Sepsiszentgyörgyön.

„Megítélésem szerint az Sepsi OSK és az FK Szeged szurkolói szenvedélye nagyon hasonló, még ha mi sajnos nem is mozgatunk meg ekkora tömegeket, így is olyan érzésem volt kissé mintha otthon lennék.”

A Sepsi ezzel a győzelmével feljött a 9. helyre a tabellán.