Szépen fejlődik a válogatott a szegedi strandfocisok szerint

Rutai Balázs és Szentes-Bíró Tamás mondta el tapasztalatait az idei első megmérettetésről.

Az FC Junior Sport két válogatott strandlabdarúgója Kínában vett részt a napokban egy nemzetközi felkészülési tornán a magyar válogatott tagjaiként.

– Én úgy gondolom , hogy ez a ‘megfiatalított’ válogatott már évek óta együtt van az U20-as válogatottból kifolyólag is . Szépen, fokozatosan lettünk egyesével beépítve az ‘A ‘ válogatott keretbe és szükség van még egy, két rutinosabb játékosra, gondolok itt Fekete Viktorra. Összességében nagyon jól éreztem magam, de sajnos a második hely volt reális számunkra idén. Bár Azerbajdzsán ellen a 7:3-as vereség túlzó mértékű volt, hiszen nem volt ennyi a két csapat között. – mondta az FC Junior Sport honlapjának Rutai Balázs. Hozzátette, egyelőre nem sok minden változott a válogatottnál, a folytatásban biztosan fognak új figurákat és variációkat gyakorolni.

– Szerintem elsősorban a védekezés az amit fejlesztenünk és pontosítanunk kell. A támadójátékban sok a kreatív játékos, így, talán a gólszerzéssel annyira nincs gondunk, de azért az összetartások során azt sem szabad elhanyagolnunk. Ezen felül szerintem még a koncentráció az amit fontos ha megtanulunk, hiszen egy A ligás csapat ellen egy pillanatra sem lehet kihagyni mert azt gólokkal bünteti meg az ellenfél. – összegzett Szentes-Bíró Tamás csapata honlapján.