NB III tabella megtekintése

Szüksége lenne a bravúrra a Makónak

A Tiszakécske után a Dunaújváros vár idegenben Gémes Bencéékre.

A tíz emberrel aratott győzelmet követően ismét egy kemény kihívás előtt áll a Makói FC, amely a Dunaújvároshoz utazik szombaton. A DPASE ugyan tavasszal már négy vereséget is szenvedett, de továbbra is minden esélye megvan arra, hogy odaérjen a dobogóra – igaz, a bajnoki álmok alighanem a múlt heti, Pécs elleni idegenbeli vereséggel szertefoszlottak, ezt persze igyekezett cáfolni a dunaújvárosiak honlapján a klub játékosa, Dobos Áron. – Sajnos a hétvégén elszenvedett vereségünknek köszönhetően a feljutást érő első helytől távol kerültünk. Amíg van matematikai esélyünk nem mondunk le erről a bajnoki címről. Szombaton a Makó ellen szeretnénk visszatalálni a győztes útra. Nem így terveztük a tavaszt, úgyhogy most az a legfontosabb, hogy újra meccseket tudjunk nyerni. – mondta a dpase.hu-nak  a hazaiak labdarúgója.

A Makóra szinte hasonló meccs vár, mint amit két hete vívhatott a Tiszakécske otthonában: a bajnokságból kiemelkedő gárda otthonában kell helyt állnia a Maros-parti együttesnek. Ez Tiszakécskén működött is, hiszen szűk vereséget szenvedett a csapat, most viszont minden pontra szüksége lenne a Makónak a bajnokság utolsó pár fordulója előtt. A múlt heti győzelemnek köszönhetően a 12. Rákosmente KSK csak négy pontra van a makóiaktól, viszont a következő négy meccs meghatározhatja a hagymavárosiak sorsát, hiszen a Dunaújváros után a bajnokesélyes Pécshez utaznak, majd egy megyei derbi vár rájuk a Mórahalom ellen, végül a Dabas vendégei lesznek – hogy ebből a három, igen keménynek ígérkező idegenbeli meccsből hány pontot tud összeszedni a Makó, az mindenképp kulcskérdés a bennmaradást illetően. A szombati első lépésben nem tud segíteni Tóth Imre, akit két mérkőzésre tiltottak el a múlt héten kapott piros lapját követően.

Újból szükség lesz tehát a makóiak bátor játékára, amely remélhetőleg eredménnyel párosul szombaton is – a Dunaújváros-Makó mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a dunaújvárosi stadionban.

Fotó forrása: makoifoci.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14