NB III tabella megtekintése

Újabb alapemberét veszítette a SZEOL

Ráadásul Gajág Gergőhöz hasonlóan szintén egy olyan rivális csapathoz szerződött a támadó.

Gajág Gergő Pécsre való távozását követően az egyik legveszélyesebb támadóját, Mihály Dávidot is nélkülöznie kell a folytatásban a SZEOL-nak, miután az ősszel négy gólt szerzett korábbi osztrák utánpótlás-válogatott csatár a Tiszakécskénél folytatja pályafutását, e mellett pedig a fiatal Papp Ádám térdműtét előtt áll.

– Mivel riválisokhoz szerződtek, különösen nagy versenyhátrányt jelent, de meg kell oldanunk. Gajág Gergő a harmadik helyezett Pécshez, Mihály Dávid pedig a második Tiszakécskéhez szerződött. – mondta a delmagyar.hu-nak Siha Zsolt, a SZEOL SC edzője. A szegediek tehát nem csak védelmük, hanem támadórészlegük egyik meghatározó emberét is elveszítették a télen. A SZEOL trénere úgy folytatta, számoltak azzal, hogy nem tudnak mindenkit megtartani, de Gajág pótlása nem lesz egyszerű.

– Eddig sem volt túl sok belső védőnk, és házon belül kell megoldani a helyzetet, hiszen nem akarunk kapkodni téli igazolásokkal, ugyanis tervben van, hogy nyáron több szegedi kötődésű játékost hazacsábítunk. Szabó Attila már többször helyettesített középső védőket, rá mindenképp nagyobb szerep hárul majd, de Forró Attila is bevethető ezen a poszton. Mihály Dávid pótlása kapcsán nyugodtabb vagyok, hiszen Tomisics és Péter Antal is felépült. Illetve vannak tehetséges támadóink, de közülük az egyik legígéretesebb sajnos jó ideig nem játszhat, Papp Ádámra ugyanis térdműtét vár.

A Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Szélesi Zoltán utánpótlás-vezető és Ilyés Dávid szövetségi kapusedző is Szegedre látogatott a napokban, hogy találkozzon a SZEOL SC vezetésével. A találkozóról Siha Zsolt elmondta, kötetlen szakmai beszélgetés zajlott, ami nagyon megtisztelő volt számukra. – Országjárást tartanak, az utánpótlásukról híres kluboknál érdeklődnek, így a SZEOL SC nem maradhatott ki. Kíváncsiak voltak a hátország helyzetére, információkat kértek olyan tehetségekről, akik az utánpótlás-válogatottaknál szóba kerülhetnek. Örültünk a találkozásnak, hiszen az ilyen lépésekkel tehető szorosabbá a szövetség és a klubok közötti viszony.

A SZEOL a negyedik helyről, hat pont hátránnyal várhatja a tavaszi folytatást: a célokról Siha Zsolt úgy nyilatkozott, reálisan kell nézni a lehetőségeiket. – Az előttünk álló csapatok sokkal jobb lehetőségekkel bírnak, így nagyobb esélyük is van a feljutásra. A dobogós helyek sorsa szerintem a jelenlegi első négy helyezett között dől majd el, megpróbálunk minél előrébb végezni ebben a versenyben.

A SZEOL az első téli felkészülési mérkőzésén 0-0-s döntetlent játszott Mórahalmon, legközelebb szerdán egy újabb megyei NB III-as alakulat, a Hódmezővásárhelyi FC vendége lesz.

Fotó forrása: Török János /delmagyar.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14