Megye I tabella megtekintése

Újra edzőt vált a Csongrád

Megbízott edzővel fejezi be a szezont az őszi bajnok.

Nem múlt el nyomok nélkül a Szőreg elleni fájó vereség a Csongrád-Kunság Aszfaltnál: a megyeegy őszi bajnoka 2-0-ra vezetett a szünetben, azonban mégis pont nélkül hagyta el a pályát, miután a szőregiek a második félidő elején öt perc alatt egyenlítettek, majd a rendes játékidő utolsó percében Bartos Norbert újabb találatával megfordították a mérkőzést. A találkozót követően a Csongrád télen érkezett edzője, Paksi Péter felajánlotta a lemondását, amelyet a klub elnöksége el is fogadott.

– Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, Péter a maga módján mindent megtett, egy nagyon korrekt, kultúrált embert ismertünk meg benne. 2-0-ról nem lett volna szabad kikapnunk – erősítette meg Kiss István, a klub elnöke, aki hozzátette, érthetetlen volt számukra is, hogy egy ásotthalmi sima győzelem után hogy tudtak kikapni a Szőregtől.

A Csongrád a szezonban nem első alkalommal vált a kispadon, az idénynek Szűcs Róberttel futott neki a gárda, ám ő a bajnokság közben a Hódmezővásárhelyi FC-hez távozott. A helyét Borbás Zsolt örökölte meg, ám a télen újra váltott a klub, ekkor érkezett Paksi Péter a csongrádiakhoz. Mint azt az elnök elárulta, a hátralévő két fordulóban az eddigi pályaedző, Keller Mihály irányítja majd az együttest, a bajnokság végén pedig az elnökség értékeli az évet, majd meghatározza a jövő évi célkitűzést. Mint azt Kiss István hozzátette, a hátralévő két meccset becsülettel le szeretnék tudni, hiszen reális esélyük már nincs a bajnoki címre – az elnök egyébként nem a Szőreg elleni vereséggel látja az aranyérmet elveszettnek, hanem úgy véli, a korábban három meccsen csak egy pontot hozott sorozat alatt úszott el az arany reális esélye – amikor a Csongrád kikapott Algyőn és Vásárhelyen, közte pedig döntetlent játszott a Tiszaszigettel. – Télen kényszerpályán voltunk, hiszen nehéz igazolni, az akkor érkezettek nem igazán váltották be a reményeket. A sportban ez benne van, fel kell állni, és mennünk kell tovább. Visszatérve, sajnálom Péter döntését, amit lehetett, megtett – fűzte hozzá Kiss István.

A Csongrád a hátralévő két meccsen egy győzelemmel bebiztosíthatja az érmét – az még kérdéses, hogy milyen színűt szerezhet a gárda.

Fotó forrása: Karnok Csaba / delmagyar.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7