NB III tabella megtekintése

Egy gól döntött a vármegyei derbin

A Vásárhely szerezte meg az első pontjait.

NB III., Dél-keleti csoport, 2. forduló

17.30

Hódmezővásárhelyi FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 1–0 (1-0)
Hódmezővásárhely, vezette: Práth Dávid (Gordos, Bencze).
HFC: Deczki – Gréczi (Dobronoky, 73.), Czékus (Borbás, 83.), Juhász, Hunya, Tóth D., Orosz, Zana, Zámbori (Guth, 65.), Sipos (Vladul, 65.), Hegedűs (Rabecz, a szünetben). Edző: Antal Krisztián.
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Benyó, Lestyán, Maronyai (Lippai, 73.), Csorba (Dudás, 81.), Fábiánkovits, Nagy S. (Szabad, a szünetben), Kapic, Bakó, Kovács G., Gyuga. Edző: Andorka Péter.
Gól: Tóth D. (45.).

VÉGE: Ez a vége, az első félidő végén született gól eldöntötte a vármegyei derbit, a HFC szerzi meg első pontjait. Köszönjük a figyelmet!

90+2.perc: Deczkinek kell kitolnia egy hulló falevél-szerű fejest a léc alól.

90.perc: Öt perc a ráadás.

83.perc: Cserél a HFC, Borbás érkezik Czékus helyére.

81.perc: Szegedi csere, Csorba helyett Dudás érkezik.

80.perc: Rabecz eldönthette volna! Kétszer is ide-oda pattog a labda a lövés utáni blokkokat követően, végül az ötösön álló Rabeczhez kerül, akinek első kísérletét Rodic védi bravúrral, majd a kipattanót követően ismét próbálkozhat, de ez egy védőről csordul a kapu fölé.

78.perc: Tóth Dániel kap labdát a kapuval szemben, 20 méterről, egy igazítás után lő, de elzúg a labda a keresztléc fölött.

73.perc: Mindkét csapat csere: Gréczi helyett Dobronoky érkezik, míg a vendégeknél Maronyai helyett Lippai állt be.

71.perc: Talán a legnagyobb szegedi helyzet, egy gyors, bal oldali akció után Fábiánkovitshoz kerül a labda, akinek a 16-osról leadott, nagy erejű lövését hárítja Deczki.

68.perc: Ivószünetet rendel el a játékvezető: jön a meccs utolsó negyede, továbbra is nyílt a csata.

67.perc: Egy szép kényszerítő után Rabecz ad be a jobboldalról, majd Juhász kapásból lő, de a kapu fölé zúdít.

65.perc: Kettős vásárhelyi csere: Vladul és Guth érkezik, Sipos és Zámbori mennek le.

63.perc: Újabb vendég lehetőség, egy felívelés pördül vissza, így Maronyai elé kerül, aki a második hullámban érkező Fábiánkovits elé tálal, akinek megpattanó lövése Deczki lábában akad el.

56.perc: Szegedi helyzet, egy bal oldali beadás érkezik középre, Fábiánkovits emelkedik, de fejesében már nincs erő, Deczki könnyedén véd.

48.perc: Helyzet a túloldalon is, Gréczi került a védelem mögé, majd átívelt a hosszúra, ahonnan lágyan tette vissza a labdát középre Czékus, Tóth a levegőből fejelt, de kapu fölé megy a labda.

47.perc: A frissen beállt Szabad kap labdát a bal szélen, majd egy visszacsel után a rövid sarkot veszi célba, de mellémegy a lövése.

46.perc: Mindkét csapat cserélt a szünetben, a HFC-ben Hegedűs helyett Rabecz jött, míg a vendégeknél Nagy helyére Szabad állt be.

SZÜNET: minimális hosszabbítást követően ér véget az első félidő, a szünet előtti pillanatokban szerzett góllal a HFC vezet a vármegyei derbin egy félidőt követően.

45.perc: GÓL, 1-0, vezet a HFC! Még a szünet előtt betalál a Vásárhely, miután egy jobb oldalon végigvitt támadást követően érkezik a beadás, Tóth Dániel harmadjára érkezik, és visszafejeli a kapus mozgásával ellentétes irányba a labdát, 1-0.

40.perc: Egy lövéssel fejeződik be a támadás, a centerezés végül a bal oldalon álló Gréczihez kerül, aki egy befele cselt követően lő, de Rodic véd, ezzel felszabadul a szegedi kapu.

38.perc: Egy jobb oldali támadás után a jobbösszekötő helyéről érkezik a lövés, de jó a blokk: a lecsorgót pedig szögletre tolja Rodic. A beívelt korner kicsúszik a kapus kezéből, majd egy túloldali szabadrúgásra cseréli ezt a helyzetet a HFC.

34.perc: Megvan az első szegedi sárga, Bakó kap figyelmeztetést. Az ebből a szituációból járó szabadrúgás után érkezik ismét középen Tóth, de a fejese elcsorog a kapu mellett.

29.perc: Juhászé a meccs első sárgája az eddig egyébként sportszerű meccsen, aki megállít egy szegedi kontrát.

24.perc: Ziccer, a meccs eddigi legnagyobb helyzete, de kimarad! Deczki felívelését fejelik vissza, majd Maronyai futja le ellenfelét, és a kapussal szemben állhat: lapos lövését viszont a vásárhelyi kapus lábbal védi!

20.perc: Tóth Dániel fordul kapura, majd mintegy 18 méterről lő is, de pattogós lövését fogja Rodic.

16.perc: Túl vagyunk az első negyedórán, a HFC ugyan erősebben kezdett, de mostanra kiegyenlített játék zajlik a pályán.

11.perc: Mezőnyjátékot követően egy jobb oldali bedobás csorog tovább veszélyesen a szegedi tizenhatoson belül, de végül nincs belőle komolyabb helyzet. Ebből indul a vendégek gyors kontrája, Fábiánkovits pedig jó 25 méterről megpróbálja átemelni Deczkit, de nem talál kaput.

5.perc: Megvan az első kaput eltaláló kísérlet is, de a labda pont Rodic kezeibe érkezik, ez nem jelent gondot a szegedi kapusnak.

4.perc: Az első lehetőség a Vásárhelyé: egy jobbról járó szabadrúgásra érkezik középen Tóth Dániel, de fejese elmegy a kapu fölött.

1.perc: A hazaiak kezdték a meccset. A HFC kék-sárgában, a Szeged II. tiszta fehérben lép pályára.

17.25: Köszöntjük olvasóinkat Hódmezővásárhelyről! Kiváló idő fogadta a csapatokat a vásárhelyi stadionban, és szépen gyűlnek a szurkolók is. A hazaiaknál ezúttal már ott van a kezdőben Gréczi Márton és Sipos Gábor, míg a szegediek kezdőcsapata megegyezik a Vasas II. elleni, vasárnapi összeállítással.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14