NB III tabella megtekintése

A ráadásban egyenlített a HFC a vármegyei derbin

Fordulatos meccs lett a végére.

Nagyobb helyzet nélkül telt el a vármegyei NB III.-as derbi első negyede: főképp mezőnyben zajlott a játék, a HFC ugyan többször került oda ellenfele kapuja elé, de helyzetig egyik csapat sem jutott. Nyolc perccel a félidő vége előtt Gréczi átlövése volt az első próbálkozás, de nem talált kaput a vásárhelyiek Szegeden is megfordult játékosa. Olykor egy-egy keményebb belépő szakította meg az egyébként magas iramú, de helyzet nélküli játékot.

A szünet után nagy előnnyel jött ki a HFC, majd tíz perc elteltével a csereként beszállt Maronyai lőhetett közelről egy lecsorgót követően, de blokkolták, majd nem sokkal később Fábiánkovits lapos lövését fogta magabiztosan Vaits. A második félidő közepén Guth iramodott meg, majd mintegy húsz méterről leadott erős lövését fogta Nagy Zétény. Megélénkült a meccs, egy hosszú indításnál Nagy jött ki a kapujából, de pont Gréczire fejelte, ám a vásárhelyiek támadója már nem tudta az üres kapuba gurítani védője szorításából. Gréczi, majd Lippai is eleresztett egy-egy lövést, előbbi lapos kísérletét fogta Nagy, majd utóbbi fölé lőtt.

A 70. percben aztán megszerezte a vezetést a Szeged II., Lippai lapos passzával Benyó fordulhatott kapura, és tíz méterről lőtt laposan a jobb alsóba, 1-0! Nagy erőket mozgósított a Vásárhely az egyenlítésért, ez nagyobb területeket is jelentett a Szeged II. számára: a 89. percben Pataki eldönthette volna a meccset, de a lekészítés utáni, bal alsóba tartó lövését védte Vaits.

A ráadás pillanataiban egy bedobás után szépen vitte végig az akciót a HFC, a balról érkező lapos beadásra pedig érkezett Gréczi, aki mintaszerűen lőtt a bal alsóba, 1-1 – ezzel beállította a végeredményt.

NB III., Dél-keleti csoport, 17. forduló

13.00

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Hódmezővásárhelyi FC 1–1 (0-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Muhari Gergő (Sinkovicz, Sáfárik).
Szeged-Csanád GA II.: Nagy Z. – Berta, Benyó, Lippai, Huszka, Fábiánkovits, Horváth M., Tóth B, Nagy D., Gyuga, Pataki. Edző: Bilics Igor.
HFC: Vaits – Gréczi, Ondrejó, Arany, Juhász, Vladul, Guth, Orosz, Rabecz, Dóra, Hegedűs. Edző: Antal Krisztián.
Gól: Benyó (70.), ill. Gréczi (91.).

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
7.ESMTK57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.SZEKSZÁRDI UFC47
14.DUNAÚJVÁROS47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14