Megye I tabella megtekintése

Véget ért a megyei foci téli álma

Ugyan nem teljes fordulóval, de szombaton megkezdődik a Csongrád megyei labdarúgás tavaszi idénye.

Ahogy arról tegnap is beszámoltunk, nem minden mérkőzést tudnak megrendezni a Csongrád megyei I. osztály nyitófordulójából. A megrendezett találkozókat viszont rövid kommentárral vezetjük fel – külön kiemelve azt a mérkőzést, amelyet online közvetítünk!

Kiskundorozsmai ESK – Tiszasziget SE (szombat, 14.00)

Egyik együttesnél sem volt komoly átalakulás a télen, a szünet pedig talán a Tiszaszigetnek jött jobban, a négypontos levonás megfogta picit a csapatot az ősz végére. Dorozsmán nem könnyű nyerni, erre csak két csapat volt képes (a Csongrád és a Deszk), azonban mindez az idény elején, az első két hazai mérkőzésen történt, Szabó Zsolt együttese viszont alaposan összeállt az ősz második felére. Az ősszel saját pályáján simán nyert a Tiszasziget, és most is esélyesebb, viszont egy pontvesztés rögtön az első tavaszi forduló után nehéz helyzetbe hozhatná Bernát Péter együttesét a folytatásra.

SZVSE – Csongrád-Kunság Aszfalt (Mórahalom, szombat 14.00)

A forduló és egyben a tavasz egyik nagy mérkőzése rögtön a nyitányon: a télen tovább erősítő SZVSE az őszi bajnokkal Mórahalmon csap össze. A vasutasoknak komoly lépést jelenthet, ha begyűjtik a három pontot, hiszen megfelezhetnék hátrányukat az éllovassal szemben, viszont fordítva is érdekes a helyzet, hiszen ha semleges pályán nyerni tudna a télen edzőváltáson átesett Csongrád, akkor kilenc pontra megléphetne egyik kihívójától. Augusztusban Bakos Ádám utolsó perces góljával tartotta otthon mindhárom pontot a Csongrád, amely szintén igen aktív volt az átigazolási piacon: kérdés, hogy a két csapat közül melyiknek sikerült jobban beépítenie a télen szerzett embereket. Egyik gárda számára sem lesz idegen a műfű, és bár a liga két igen erős támadósorával rendelkező csapatról van szó, nem zárható ki az óvatosabb játék – hiszen talán mindkét félnek nagy a veszteni valója, és sok van még hátra a bajnokságból. Egyik oldalon sincs eltiltott, és bár elcsépelt közhely, de talán azzal sem lövünk mellé: aki az első gólt szerzi, nagy lépést tesz a győzelem felé is. A meccsről élő, szöveges tudósítást olvashatnak honlapunkon szombaton 14 órától!

Szőregi RSE – Szentesi Kinizsi SZITE (Vasárnap, 14.00)

Két, a tabellán közvetlenül egymás mögött elhelyezkedő csapat csatája: a télen alaposan átalakuló Szőreg leszakíthatja magáról Kurca-parti ellenfelét, ha nyerni tud vasárnap, a Szentes viszont egy győzelemmel megteremthetné az esélyt magának arra, hogy akár szép eredményt is elérhessen az idény végére. Ehhez persze jobb játékra lesz szüksége, mint amit ősszel nyújtott otthonától távol, hiszen hét meccsen csak négy pontot szereztek Bertók Gáborék!

Foliaplast-Bordány SK – Zsombó SE (Mórahalom, vasárnap 14.00)

A Bordány az ősz végére kiegyenesedett, és sikerült javítania, a Zsombó ott áll a veszélyzóna „kapujában”. A továbbra is főképp helyi erőkre alapozó újonc számára nem ígérkezik könnyűnek a mórahalmi 90 perc, de ha eredményes támadófutballját tudja hozni a csapat vasárnap, okozhat meglepetést – a nyáron is fordulatos meccset játszott a két együttes, ez most is benne van a pakliban!

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7