Vereséggel kezdet a megyeiekkel felálló U16-os válogatott

Vaits Marcell és Csányi Ádám játszott Ciprus ellen.

A finnországi UEFA fejlesztési torna első játéknapján Ciprus ellen lépett pályára a magyar U16-os labdarúgó-válogatott. Preisinger Sándor együttesében ezúttal két megyei labdarúgó kapott szerepet, a kapuban Vaits Marcell állt, míg előtte a védelemben Csányi Ádám játszott kezdőként.

A magyar válogatott a mérkőzés elején magához ragadta az irányítást, de a ciprusiak az 5. percben egy kontratámadásból megszerezték a vezetést. A folytatásban hatalmas fölényben játszott a magyar csapat, egymás után dolgozta ki a helyzeteket, de a legnagyobb, szinte kihagyhatatlan ziccereket is elhibázták a támadóink. – írja a meccsről az mlsz.hu.

A fordulás után sem változott a helyzet, a ciprusiak beszorultak a kapujuk elé, támadásban nem jelentettek veszélyt, mi viszont hiába voltunk veszélyesek, elképesztő mennyiségű lehetőséget hagytunk ki, többször tiszta helyzetből, az ötösön belülről sem sikerült a hálóba továbbítani. A meccs végéig nem változott az eredmény, a ciprusiak 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

A magyar válogatott szombaton az ukránok ellen folytatja szereplését a tornán.

Ciprus-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország: Vaits Marcell – Buna Gábor, Posztobányi Patrik, Horváth Milán, Csányi Ádám – Kata Mihály, Major Sámuel – László Dávid (Komáromi György, 41.), Molnár Rajmund (Zuigéber Ákos, 41.), Mester Csaba – Szalay Szabolcs (Ominger Gergő, 65.).

– Ritkán látni mérkőzést, amelyen az egyik csapat ennyi ziccert alakít ki, és egyetlen gólt sem szerez belőlük, ma nekünk semmi sem sikerült az ellenfél kapuja előtt, a helyzetkihasználásunk katasztrofális volt. Ha egy ilyen meccs után valami pozitívumot érdemes kiemelni, akkor az az, hogy a játék tervezhető pontjaiban jól teljesítettünk, uraltuk a mérkőzést, gyorsan labdákat tudtunk szerezni, és a helyzetek kialakításáig is minden rendben ment. Bízom benne, hogy a játékosok sokat tanulnak ebből a vereségből – mondta Preisinger Sándor szövetségi edző a mérkőzés után.

Fotó forrása: mlsz.hu