Vereséggel zártak Vágó Fannyék Cipruson

A finnektől kapott ki 2-0-ra a magyar női labdarúgó-válogatott.

A finn válogatott elleni meccsel zárta a Ciprus-kupa mérkőzéseit a magyar női labdarúgó-válogatott: az első félidő első felében a finnek kontrollálták a játékot, és a 21. percben egy védők mögé beívelt labdából Linda Sallström révén a vezetést is megszerezték. A gól után feljavult a játékunk, Kocsán Petra majd Vágó Fanni előtt is adódott lehetőség, de nem sikerült bevenni a kaput. – írja az mlsz.hu.

A 61. percben a finnek megduplázták előnyüket, majd az utolsó félórában egyre erősödtek a fáradtság jelei a játékosainkon, ekkor már nem volt esély arra, hogy meg tudjuk szorítani ellenfelünket. A finnek megtartották az előnyt, és megérdemelt győzelemmel zárták a mérkőzést.

A válogatott legközelebb április elején lép pályára: 5-én a svédek fogadjuk Szombathelyen vb-selejtezőn, majd négy nappal később Horvátországban folytatjuk a sorozatot.

Finnország-Magyarország 2-0 (1-0)

Magyarország: Szőcs Réka – Papp Dóra (Tóth Alexandra 63.), Turányi Lilla (Pinczi Anita 43.), Szeitl Szilvia, Szabó Viktória (Horti Boglárka 79.) – Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin (Mosdóczi Evelin 79.) – Kocsán Petra – Vágó Fanni (Magyarics Zoé 79.), Németh Loretta (Jakabfi Zsanett 46.).

– Rögtön a torna elején, Észak-Korea ellen óriási energiákat kellett mozgósítaniuk a lányoknak a helytállás érdekében, ez érezhetően sokat kivett belőlük, a torna végére fizikálisan, mentálisan és koncentrációban is az erőnk végére értünk. A nálunk magasabban rangsorolt csapatok ellen nehezen tudjuk kapott gól nélkül zárni a meccseinket, ezért nem fér bele a játékunkba, hogy sorra kihagyjuk a helyzeteinket, sajnos ma is három-négy komoly lehetőségünk maradt kihasználatlanul, így nem lehetett esélyünk a bravúrra – értékelt a mérkőzést követően Markó Edina szövetségi kapitány.

Fotó forrása: mlsz.hu